- В наявності
- Код: 121
300 ₴
- +380 (68) 623-15-65Viber відповідального агронома
На лозах виростає безліч великих грон, вага яких коливається від 0,7 до 1,2 кг. Вони конусоподібної форми, щільність розташування ягід на них середня. Плоди середніх розмірів, приблизно 30 мм завдовжки й 16 мм завширшки, їхня маса коливається в межах 6-9 г. Сорт дає змогу отримати більші ягоди, якщо прорізувати плоди в грона, а також частково видаляти гілочки з молодого пензля винограду після завершення її цвітіння З моменту розпускання бруньок на лозах до повної стиглості ягід проходить приблизно 120-125 днів за суми середньодобових температур 2600-2800 °C Форма ягід подовжена та загострена на кінці, вони можуть бути пофарбовані в різні відтінки жовтого: від світло-жовтого до насиченого жовто-зеленого. Навіть після повного дозрівання ті, що залишилися висіти на кущі ягоди, не тріскаються й не обсипаються з грон. Цілком допустимо залишати урожай на лозі аж до початку заморозків, тоді плоди набудуть дуже гарного бурштиново-жовтого кольору та наберуть більше цукру. Горошіння ягід у сорту Кішміш Столета не спостерігається. Сонячні опіки плодам цього винограду не страшні, але, якщо ягоди під час сповивання довго перебувають під впливом прямих променів палючого сонця, на них можуть з'явитися маленькі цятки коричневого кольору.
Оболонка у плодів тонка, але міцна. Вона гладка, легко з'їдається, водночас хрумка на зубах. Усередині шкірки є однорідна м'якоть з великим вмістом соку, яка під час їди також трохи хрустить. Рудиментів не спостерігається. Ягоди мають приємну не нудотну солодкість і гармонійний аромат, .Вміст цукру в них становить приблизно 15-16%, рівень кислотності — 4-6 г/л.- Ціна: 300 ₴