Супер-Экстра
Столова форма винограду Супер екстра — результат любительської селекції виноградаря Е. Р. Павловського. Отриманий він шляхом схрещування сортів Кардинал і Талісман з використанням суміші пилку. Супер екстра відрізняється дуже швидким терміном дозрівання і тому добре підходить для посадки в регіонах з прохолодним кліматом. Багатьом з виноградарів цей сорт добре відомий під іншою назвою: Цитрин.
Сорт відрізняється дуже коротким терміном дозрівання: для цього йому потрібно всього 90-105 днів. Ця якість дозволяє врожаю повністю визрівати навіть в районах з швидким і прохолодним літом. Зазвичай в останній тиждень липня або на початку серпня ягоди вже можна знімати.
Врожайність сорту стабільна і висока, підтримується нормуванням суцвіттями. Крім швидкого дозрівання Супер екстра також добре переносить морози і не страждає при зниженні температури до -25°C,
Кущі сильнорослі. Гібридна форма з обоеполым типом квітки. Грона масою 370-505 р. Ягоди великі, слабо яйцевидні, білі, за типом і кольором дуже схожі на ягоди сорту Аркадія, але смак простіше, ніж у Аркадії. Середня маса ягоди – 7-15 г, розмір 24,7 20,9 х мм. Смак гармонійний, м'якоть м'ясисто-соковита. Цукристість соку ягід на 28 липня 2006 року 10,7 г/100 см3, кислотність 5,6 г/дм3. Транспортабельність висока. Врожайність, стійкість Супер-екстра до грибних хвороб, морозу теж високі.
Характеристики
Користувальницькі характеристики | |
---|---|
Колір | рожевий |
Смак | гарм. |
Дозрівання | ранньо-середній |
Інформація для замовлення
- Ціна: Ціну уточнюйте